Informatie Management

Het functioneel applicatiebeheer is in veel organisaties nog steeds een ondergeschoven kindje. In veel gevallen komt dit door de gerichtheid van methodieken als bijv. ITIL op de ICT-afdeling en het ontbreken van de invalshoek van de gebruikers.

De essentie van functioneel applicatiebeheer is een brug slaan tussen gebruikers en technisch georiënteerde medewerkers. De focus richt zich sterk op de analyse van klantwensen en het omzetten in functionele en technische specificaties. Men dient te realiseren dat dit een belangrijk aandachtsgebied is binnen de organisatie en een belangrijke succesfactor bij de implementatie van een oplossing.

Nadat een applicatie(onderdeel) geïmplementeerd is, is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat een systeem goed blijft functioneren.  En dat de informatievoorziening blijft aansluiten bij de steeds veranderende organisatie.

Symbeco Application Services heeft de expertise in huis om u te assisteren bij het optimaliseren, beheren en onderhouden van uw applicaties.